Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@14:30:34 GMT

پیشرفت لاک‌پشتی پروژه سد خرمرود سئوال برانگیز است؟

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۰۷۵۷۳

پیشرفت لاک‌پشتی پروژه سد خرمرود سئوال برانگیز است؟

پروژه سد «خرمرود» تویسرکان اگرچه قرار بود ۳۶ ماهه افتتاح شود بعد از گذشت دوسال از کلنگ‌زنی فقط ۳۰ درصد پیشرفت داشته و معلوم نیست این حرکت لاک‌پشتی به چه دلیل است؟ ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۴ استانها همدان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تویسرکان، خردادماه سال 96 بود که حمید چیت چیان کلنگ آغاز مرحله اجرایی ساخت سد خرمرود در روستای اشتران تویسرکان را به زمین زد و گفت:  پیمانکار این طرح انتخاب و مقرر شده است 300 میلیارد تومان هزینه و سود این سد به این شرکت پرداخت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه امید می‌رود ساخت این سد باعث خیر مردم منطقه شود و همگان از برکات ان استفاده کنند تصریح کرد: اگر شرکت پیمانکار ساخت  این پروژه را با هزینه خود تقبل نمی‌کرد  این پروژه با محدودیت‌های بودجه‌ای که دولت با آن مواجه است، تا 10 سال آینده هم انجام نمی‌شد.

6 پروژه نیمه تمام آذربایجان‌غربی با حضور معاون رئیس‌جمهور مورد بررسی قرار گرفت43 پروژه نیمه تمام ورزشی یزد تا شهریور سال آینده افتتاح می‌شوندوجود 750 پروژه نیمه تمام بازآفرینی شهری در کشور

چیت چیان بیان کرد: ساخت این سد 36 ماه طول می‌کشد که در پایان آن هزینه و سود به شرکت سازنده  پرداخت می‌شود.

نماد همدلی مردم و مسئولان

استاندار همدان نیز در بازدید خود از طرح ساخت سد خرمرود تویسرکان، این طرح را نماد همدلی و هم افزایی بین مردم و مسئولان دولت دانست و ساخت این سد توسط بخش خصوصی که موجب سرعت بخشی به روند مراحل اجرایی می شود را از نقاط قوت این طرح عنوان کرد.

این اظهارات در حالی ثبت و منتشر شد که مدیر عامل وقت آب منطقه‌ای همدان در تیرماه سال 98 تاکید کرد: پروژه سد خرم‌رود در گذشته به‌دلیل کاهش اعتبارات عملیات اجرایی تعطیل شده بود که با پیگیری‌های نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی، عملیات اجرایی آن از سر گرفته شد.

منصور ستوده اعلام کرد: هدف از اجرای این سد تأمین آب جهت مصارف صنعتی با 5/1 میلیون مترمکعب در سال، مصارف شرب روستایی با 3/1 میلیون مترمکعب، رهاسازی نیاز زیست‌محیطی با یک میلیون مترمکعب و تأمین مصارف کشاورزی حق‌آبه پایین‌دست به میزان سه میلیون مترمکعب در سال است.

وی تصریح کرد: سد خرم‌رود به‌عنوان یک طرح پایلوت کشوری در حوزه آب به‌صورت فاینانس داخلی با سرمایه‌گذاری 316 میلیارد تومانی بخش خصوصی در شهرستان تویسرکان درحال اجرا است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه عملیات ساخت سد از خردادماه سال 1396 آغاز شده است، اظهارداشت: برآورد هزینه اجرای ساخت این سد 175 میلیارد تومان است که طبق مجوز ماده 56، سرمایه‌گذاری طرح را پیمانکار انجام می‌دهد و بعد از سه سال دوره ساخت، دولت بعد از 6 ماه دوره تنفس اصل و سود 141 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری را به پیمانکار می‌پردازد

هچنین مومیوند فرماندار وقت تویسرکان نیز در خردادماه سال 96، زمان اتمام مراحل اجرایی و تکمیل آن را بر اساس اطلاعات رسمی 36 ماهه عنوان کرده بود.

در حالی که اکثر قریب به اتفاق مسوولان مدیریتی از سطح وزیر تا مسئولان ارشد شهرستانی، اجرای طرح ساخت سد خرمرود با استفاده از "فایناس داخلی" یعنی ساخت کامل و با سرعت بالا توسط بخش خصوصی و دریافت هزینه کرد و سود خود در پایان تکمیل طرح را یکی از بزرگترین نقاط قوت این طرح دانستند و قرار بود بعد از آغاز مرحله اجرایی در  خردادماه 96 این طرح 36 ماهه(سه ساله) تکمیل و آماده بهره برداری شود اکنون مشاده می‌کنیم که سد خرمرود تا اردیبهشت ماه سال 99 تنها از 30 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و معلوم نیست چرا بخش خصوصی و پیمانکار این طرح با کندی فزاینده‌ای به روند اجرایی سد خرمرود ادامه می‌دهد.

پس از آنکه ساخت کامل و بهره برداری از سد سرابی تویسرکان به بیش از 11 سال طول کشید، مردم تویسرکان با توجه به اظهارات مسئولان، امیدوار بودند ظرف مدت سه و یا حداکثر 4 ساله شاهد بهره برداری از سد خرمرود باشند اما حالا شاهد حال نه چندان خوب تداوم مراحل اجرایی این سد هستند.

به نظر می رسد نماینده مردم تویسرکان در مجلس و دیگر مسئولان مرتبط کشوری، استانی و ملی باید بیش از پیش روند اجرایی طرح ساخت سد خرمرود را مورد توجه و پیگیری قرار دهند تا بیش از 40 روستای این منطقه همچنان در مشقت های کمبود آب شرب و کشاورزی دست و پا نزنند.

انتهای پیام/749/ی

R41405/P/S6,75/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میلیون مترمکعب ساخت سد خرمرود ساخت این سد بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۷۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه «جاده توسعه» از آغاز 2025 وارد فاز اجرایی می‌ شود

تین نیوز

شرکت کل راه آهن عراق موعد آغاز اجرای پروژه جاده توسعه را اوایل سال 2025 اعلام کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از الصباح، یونس خالد الکعبی، مدیرکل این شرکت گفت که پروژه جاده توسعه، پروژه ای بزرگ و عظیم است و بیش از 66 درصد از طراحی های راه آهن و 50 درصد از طراحی های مسیر زمینی آن انجام شده است.

وی افزود که بررسی خاک حدود هزار کیلومتر با میزان انجام کار 89 درصد در مناطق شمال بغداد تا مرزها و 85 درصد از جنوب بغداد تا فاو انجام شده است.

الکعبی به موافقت 7 استان که آخرین آن صلاح الدین بود با مسیر عبور جاده توسعه اشاره کرد و گفت که تنها موافقت بصره، کربلا و دهوک باقی مانده است.

مدیرکل شرکت راه آهن عراق گفت که در نشست های آتی با ترکیه، مسائل فنی که بسیار شده، مطرح خواهد شد و این مسائل به تفاهمات و توافق بر سر همه جزئیات با پیشرفت کار در این پروژه نیاز دارد.

پروژه جاده توسعه که اواخر ماه مه گذشته توسط محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق اعلام شد، شامل مسیری زمینی و ریلی از عراق به ترکیه و بنادر آن است.

این مسیر از بندر فاو در بصره آغاز می شود و برنامه ریزی شده تا متشکل از یک جاده و راه آهن به طول یک هزار و 200 کیلومتر داخل خاک عراق و اتصال آن به شبکه ریلی ترکیه است.

بودجه این پروژه حدود 17 میلیارد دلار برآورد شده و در 3 مرحله اجرا می شود. مرحله نخست سال 2028 مرحله دوم سال 2033 و مرحله پایانی نیز سال 2050 تکمیل می شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • روش از بین بردن تیرگی زیر چشم از دید طب سنتی
  • تمایل به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت را دارم
  • پروژه «جاده توسعه» از آغاز 2025 وارد فاز اجرایی می‌ شود
  • پیشرفت انبوه سازی طرح نهضت ملی مسکن سمنان ۶۵ درصد است
  • پیشرفت ۶۵ درصدی پروژه ۱۸۰ واحدی زیتون گرگان
  • پروژه تالار مرکزی سنندج با پیشرفت مطلوبی در حال انجام است
  • پیشرفت ۷۰ درصدی ساخت پل عنافچه شهرستان باوی
  • پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران
  • آغاز عملیات اجرایی احداث شهرک داتیک بندرعباس
  • پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصدی پل سفیدرود