Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@06:26:53 GMT

حرکت لاک پشتي طرح بازآفريني شهري در استان اردبيل

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۵۹۸۲

حرکت لاک پشتي طرح بازآفريني شهري در استان اردبيل

خبرگزاري آريا - اردبيل - ايرنا – طرح بازآفريني شهري در استان اردبيل با اينکه از سال 95 اجرايي شده اما هنوز آنگونه که انتظار مي رفت سرعتي خوبي نداشته و ساکنان محلات محروم و ناکارآمد همچنان در انتظار اقدام اساسي در اين زمينه هستند.

به گزارش ايرنا، به تازگي با ورود مجموعه استانداري به بحث ساماندهي اساسي برخي از محلات اردبيل و مطالعات جامع در اين زمينه اقدام هاي ريشه اي در اين زمينه آغاز شده و انتظار مي رود طرح بازآفريني نيز سرعت لازم را به خود گيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هم اکنون بافت اکثريت شهرهاي استان دچار فقر شهري، هويتي و ناپايداري بوده و نياز است که گام هاي موثرتري براي رفع اين نارسايي و کمبودها برداشته شود.
بر اساس آمارهاي رسمي، در استان اردبيل در مجموع بيش از 2 هزار و 669 هکتار با سکنه بيش از 141 هزار نفر شامل يک هزار و 145 هکتار سکونت گاه غير رسمي و نيز حدود يک هزار و 523 هکتار بافت ناکارآمد مياني شناسايي شده که حدود 30 درصد مساحت شهرهاي مورد مداخله استان را شامل مي شود.
با اينکه دولت در سال هاي اخير با تشکيل ستاد بازآفريني شهري اقدامات اساسي براي نوسازي و بازسازي فرسوده شهري و چاره انديشي براي رفع کاستي هاي اجتماعي، فرهنگي و مبلمان مناطق حاشيه اي شهر ها انجام داده اما همچنان نياز به فعاليت بيشتر براي زدودن آثار فرسودگي عمراني و اجتماعي در اين بافت ها مي باشد.
در حال حاضر از 21 شهر استان اردبيل اکثريت آنها داراي بافت روستايي بوده و مهم ترين و بزرگترين آنها نيز با مشکل حاشيه نشيني مواجه هستند.
** بازآفريني شهري در استان اردبيل تسريع مي شود
محبوب حيدري مديرکل راه و شهرسازي استان اردبيل گفت: در تلاش هستيم بازآفريني شهري در محلات مختلف را تسريع دهيم.
وي با بيان اينکه مطالعات اوليه و نحوه بازآفريني 60 محله در استان انجام شده ، افزود: 20 محله در اردبيل ، 12 محله در مشگين شهر ، 11 محله در پارس آباد مغان و هفت محله در خلخال بعنوان بافت فرسوده ناکارآمد شناسايي شدند.
وي بيان کرد: در حال حاضر 963 هکتار از مساحت شهر اردبيل ، 248 هکتار از مساحت پارس ‌آباد ، 95 هکتار از مساحت مشگين ‌شهر و 84 هکتار از مساحت شهر خلخال بافت فرسوده ناکارآمد است.
وي افزود: بر اساس ماده 59 قانون توسعه ششم تا سال 1400 در مشگين شهر 12 محله بازآفريني مي شود و از اين تعداد چهار محله در سال 97 و سه محله در سال 98 و سه محله در سال 99 و مابقي در سال 1400 در برنامه باز آفريني شهري استان لحاظ شده است.
** طرح بازآفريني 3 شهر استان اردبيل عملياتي مي شود
شهرام باباخاني معاون بازآفريني شهري و مسکن راه و شهرسازي استان اردبيل نيز گفت: امسال طرح بازآفريني 3 شهر اردبيل ، پارس آباد و مشگين شهر با ابلاغ اعتبارات لازم عملياتي مي شود.
وي افزود: با توجه به ابلاغ موافقتنامه بازآفريني شهري استان اردبيل با 393 ميليارد ريال اعتبار در اواخر سال 97 مقرر شد در سه شهرستان اردبيل، پارس آباد و مشگين شهر باز آفريني شهري پروژه ها در قالب روبناي ساختمان ها و بهسازي معابر و توانمندسازي اجرايي شود.
باباخاني اظهار داشت: فراهم نمودن شرايط براي بالا بردن سطح زندگي در محلات فرسوده از سياست هاي بازآفريني شهري است و بر اين اساس 40 محله اين شهرها تا سال 1400 در دستور کار احيا قرار گرفته و طرح جامع استاني در اين زمينه نهايي شده است.
معاون بازآفريني شهري و مسکن راه و شهرسازي استان اردبيل افزود: مباحث بازآفريني و پروژه‌ هاي تعريف شده در استان به فراخور نياز پيش رفته و در حال حاضر پروژه ‌هاي بازآفريني سال 97 در حال نهايي شدن است.
وي با اشاره به ميزان هماهنگي وضع اجتماعي و فرهنگي محله ‌ها با پروژه ‌هاي بازآفريني اضافه کرد: وضعيت اجتماعي و فرهنگي هر شهر با ديگري متفاوت است و عموما در بافت ‌هاي تاريخي به دليل نبود اعتماد به سيستم استقبال چنداني از پروژه ‌هاي جديد ديده نمي شود.
باباخاني بيان کرد: هر محله داراي قوانين منحصر به خود است و چون زمين ‌هاي خالي براي پروژه وجود ندارد نمي‌ توان پروژه‌ هاي هم شکلي را براي بافت ‌هاي قديمي ايجاد کرد.
معاون بازآفريني شهري راه و شهرسازي استان اردبيل گفت: معمولا از مسائل فرهنگي چندان استقبالي نمي‌ شود ، همچنين درباره تعريض خيابان ‌ها و کوچه‌ ها مقاومت وجود دارد و اميدواريم با هماهنگي دستگاه‌ هاي ديگر اين قبيل مشکلات حل شوند.
وي اضافه کرد: در شهرهاي مشگين شهر ، پارس‌ آباد ، خلخال ، گرمي و اردبيل محله ‌هاي هدف شناسايي شدند و 11 پروژه مشارکتي به صورت آماده سازي، ساخت واحدهاي مسکوني و تجاري و خدماتي در دستور کار اس و براي اجراي آن 2 هزار ميليار ريال اعتبار پيش بيني شده است .
** صاحبان خانه هاي فرسوده اردبيل تسهيلات مي گيرند
رحمان روحي رييس ستاد باز آفريني شهري استان اردبيل هم از پرداخت تسهيلات براي احياي منازل واقع شده در بافت فرسوده اين استان خبر داد و افزود: متقاضيان واجد شرايط مي توانند با مراجعه به ادارات راه و شهرسازي و يا سامانه مربوطه از اين تسهيلات استفاده کنند.
وي بيان کرد: ساکنان واقع شده در بافت‌ هاي فرسوده استان مي ‌توانند با بهره ‌گيري از تسهيلات نسبت به نوسازي و مقاوم‌ سازي واحدهاي مسکوني خود اقدام کنند.
وي همچنين اظهار داشت: مبلغ اين تسهيلات براي هر واحد مسکوني 400 ميليون ريال است و علاوه برآن 150 ميليون ريال به عنوان وديعه مسکن در اختيار متقاضي قرار مي گيرد.
روحي به اختصاص 90 ميليارد ريال براي بازآفريني و بهسازي محله هاي ناکارآمد شهري در استان اشاره کرد و افزود: پارسال از تعداد 2 هزار و 500 محله ناکارآمد شناسايي شده در کشور ، 60 محله در استان اردبيل شناسايي شده بود و امسال نيز 17محله ديگر شناسايي شده است.
وي با بيان اينکه از 17 محله شناسايي شده سه محله در شهرستان مشگين شهر واقع شده از جذب نشدن بموقع اعتبارات تخصيصي توسط شهرداري و ديگر ادارات مرتبط انتقاد کرد.
** ساماندهي محلات کم برخودرار استان سرعت مي گيرد
مديرکل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري اردبيل با اشاره به سرعت گرفتن بحث ساماندهي محلات کم برخودار در استان گفت: در سه محله کم برخوردار نيار ، پناه آباد و سلمان آباد اين شهرستان امسال عمليات ساماندهي انجام مي گيرد.
شفيع شفيعي افزود: سه دفتر تسهيل گري و توسعه محلي در اين محلات ايجاد خواهد شد.
وي بيان کرد: ملاک انتخاب محلات ذکر شده، شاخص هاي جمعيتي، مسائل اجتماعي، امکانات شهري و شيوه ساخت و ساز موجود در آنها بوده و مطالعات اوليه براي شناخت اين محلات در سال هاي گذشته صورت گرفته است.
او افزود: دفاتر تسهيل گري و توسعه محلي با رويکرد اجتماع محور و مشارکت جامعه محلي با هدف ارتقاي وضعيت اجتماعي، فرهنگي، مالي، محيطي و مسکن خانوارهاي ساکن در محلات کم برخوردار تاسيس و با نظارت دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري فعاليت مي کنند.
شفيعي اضافه کرد: اين دفاتر به عنوان کانون تمرکز نيروهاي محلي و فرامحلي در توسعه محلي به راه افتاده و هدايت و راهبري فعاليت ها با تجميع نيروها و ايجاد تمرکز در خدمات شهري و کاهش تداخل اقدامات موجود در محلات مربوطه را برعهده دارند.
او اظهار کرد: اين موسسات بر اساس آگهي مناقصه و هم چنين انجام مصاحبه هاي تخصصي و ارائه سوابق کاري مرتبط از سوي سازمان امور اجتماعي وزارت کشور در استان انتخاب شده و هر کدام با 6 کارشناس تخصصي و يک مدير دفتر در محلات ذکر شده مستقر شده اند.
شفيعي گفت: اين دفاتر در حوزه هاي نوسازي و بهسازي محله، تامين خدمات شهري، توانمندسازي اجتماعي و اقتصادي جامعه محلي، ظرفيت سازي و نهادسازي و نظارت و پايش به صورت 10 مرحله اي فعاليت خواهند کرد.
در سال گذشته نيز ساماندهي و مطالعه نيازهاي محله ايران آباد توسط دانشگاه محقق اردبيلي انجام گرفته و اقدامات برآورد شده در سال جاري آغاز مي شود.
** طرح بازآفريني پايدار شهري خلخال اجرايي مي شود
فريدون بابايي فرماندار خلخال هم در اين باره گفت: مقدمات لازم براي آغاز عمليات اجرايي طرح بازآفريني پايدار اين شهر سال جديد انجام مي شود.
وي افزود: برغم اينکه خلخال به عنوان نخستين شهر پيشتاز استان اردبيل در فراهم کردن مقدمات اجراي اين طرح است ولي به علت تعلل برخي از دستگاه هاي اجرايي در برآورد هزينه هاي آن آغاز عمليات اجرايي اين طرح ملي اندکي با تاخير از اول سال آينده شروع مي شود.
بابايي گفت: 25 ميليارد ريال اعتبار براي آغاز عمليات اجرايي اين طرح در منطقه تاريخي قلعه باشي و بازار ابوذر واقع در مرکز شهر از سوي ستاد باز آفريني پايدار شهري کشور تخصيص يافته که اين اعتبار از سوي اداره کل مسکن و شهرسازي استان براي اجراي طرح تهيه و هزينه خواهد شد.
فرماندار خلخال افزود: با اجراي طرح بازآفريني پايدار شهري زندگي اهالي ساکن در سکونتگاه هاي غيررسمي ، بافت فرسوده و حواشي شهر خلخال نمود بهتري خواهد يافت.
وي با اشاره به اينکه دولت اعتبارات مورد نياز براي ارتقاي سطح زندگي اهالي ساکن در سکونتگاه هاي غير رسمي را از منابع اعتباري مختلف تامين مي کند اظهاراميدواري کرد با اجراي درست اين طرح در خلخال با همکاري شهرداري و دستگاه هاي اجرايي عضو ستاد بازآفريني شهري ، اين طرح در زندگي اهالي ساکن در حواشي شهر بطور علني آثار مثبت خود را نشان دهد.
فاطمه جوادي شهردار خلخال هم در اين باره گفت: ساکنان مناطق واقع در بافت فرسوده اين شهر که اقدام به بهسازي و نوسازي واحدهاي مسکوني خود کنند، از تسهيلات يارانه دار بانکي نوسازي و بهسازي مسکن بهره مند مي شوند.
وي افزود: شهرداري خلخال اقدام به معرفي متقاضيان ساکن در اين گونه مناطق براي دريافت تسهيلات يارانه دار به بانک هاي عامل مي کند.
جوادي گفت: بر اساس اين طرح که موضوع موافقتنامه اعتبارات تملک دارايي هاي سرمايه اي قانون برنامه پنجم کشور جهت پرداخت يارانه سود تسهيلات به متقاضيان مشمول طرح بافت فرسوده است ، 100 ميليون ريال تسهيلات بهسازي و 200 ميليون ريال تسهيلات يارانه دار نوسازي و در مجموع 300 ميلون ريال وام با چهار درصد کارمزد بانکي به متقاضيان اين تسهيلات در بافت هاي فرسوده پرداخت مي شود.
او اظهار داشت: مطابق مفاد و موضوع قرارداد پرداخت تسهيلات توسط بانک توسعه تعاون بابت وديعه مسکن و تعمير مسکن (بهسازي و نوسازي) در قالب عقود اسلامي در محدوده محلات هدف بافت فرسوده شهري صورت خواهد گرفت.
وي با دعوت از شهرونداني که واحد مسکوني و يا ملک آنها در محلات مورد هدف بافت فرسوده شهري (مطابق نقشه دفتر فني و شهرسازي شهرداري) واقع شده براي استفاده از اين تسهيلات افزود: مالکان در صورت تمايل براي بهسازي و نوسازي ملک و اخذ تسهيلات مي توانند به واحد فني و شهرسازي شهرداري مراجعه و از مزاياي اين طرح بهره مند شوند.
حميد لطف الهيان، شهردار اردبيل هم با بيان اينکه حفظ معماري و اصالت محلات شهري مورد تاکيد است افزود: شهرداري تلاش مي کند علاوه بر حفظ بافت و معماري بافت هاي فرسوده شهري ،هويت و فرهنگ اين مناطق با حفظ ساکنان آن حفظ شود و ساکنان بافت فرسوده راغب به ادامه سکونت در اين منطقه باشند چرا که هويت اين منطقه به ساکنان آنها است.
وي افزود: امروزه مديريت شهري با چالش ها و مشکلات فراواني در مسير توسعه همه جانبه شهرها و ايمن ســازي محيط شــهر براي رفاه و آسايش شهروندان رو به روست.
لطف اللهيان بيان کرد: اگر چه پيدايش مفهوم بافت هاي فرســوده و سکونت متراکم بخش بزرگي از جمعيت شــهرها در اين مناطق، چند ســالي اســت که به عنــوان يک موضــوع اصلي مدنظر برنامه ريزان شهري قرار گرفته است، ولي واقعيت اين است که اين پديده مشکلي جدي اســت و به آن توجه کمتري شده است.
شهردار اردبيل گفت: آسيب شناسي از مسائل اقتصادي، اجتماعي و حقوقي اين مناطق نشان مي دهد که توجه به اين بافت ها در سطح شهر بايد مورد توجه بيشتري قرار گيرد.
وي اضافه کرد: بافت فرسوده وضعيتي است که بنا به نوع مصالح و اســتحکام بناها و قدمت ساختمان ها به وجود آمده است و بايد به عنوان بخشــي ثابت از برنامه هاي توســعه شــهري و اولويت اول در نوسازي و بهسازي مناطق شــهري قرار گيرد.
گزارش : يعقوب شاددل
7110/6016
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۵۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند

آفتاب‌‌نیوز :

ناصر امانی در دویست و سی و دومین جلسه شورای شهر تهران در جریان ارائه گزارش بازدید از محله جوادیه با بیان این که ۴۴درصد از بافت این محله فرسوده است، اظهار داشت: علی‌رغم تسهیلاتی که شورا و شهرداری برای نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته‌اند، به دلیل ریزدانگی، نزدیک به ۱۰۰فقره پروانه نوسازی بافت فرسوده در این محله صادر شده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان این که شهرداری در روز‌های اخیر به‌خوبی در جمع آوری معتادان عمل کرده است، گفت: مساله‌ای که وجود دارد بازگشت معتادان است؛ کما این که در گذشته نیز بار‌ها به محل بازگشته‌اند.

امانی با بیان اینکه سقف یکی از مدارس محله جوادیه در حال ریزش است، تصریح کرد: تجمع ده‌ها نفر از اتباع در یک واحد مسکونی، نارضایتی مدیران مدارس و درخواست برای راه اندازی مدرسه مجزا برای اتباع در این بازدید مطرح شد.

وی خاطرنشان کرد: مهمترین درخواست‌های مردم محله جوادیه شامل ساماندهی اتباع بیگانه، جلوگیری از ورود آن‌ها به محلات قدیمی و تعیین تکلیف ریل‌های راه‌آهن است که هیچ‌یک به مسئولیت شهرداری بازنمی‌گردد و وزارت کشور و اداره اتباع باید به این موضوعات رسیدگی کنند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • ۱۲ پروژه بازآفرینی شهری در استان اصفهان در دست اجرا است
  • نوسازی حدود ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی
  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • معاون وزیر راه در پاسخ به جماران: از خاک هرمز و ابوموسی در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن استفاده نمی شود
  • ۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • اجرای طرح کلید به کلید، اولویت شرکت بازآفرینی شهری 
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان