Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@05:28:50 GMT

پيشرفت لاک پشتي طرح تعريض جاده مرزي ارس

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۵۴۹۰۲

پيشرفت لاک پشتي طرح تعريض جاده مرزي ارس

خبرگزاري آريا - تبريز - ايرنا - اصلاح و تعريض جاده مرزي جلفا - خداآفرين به طول 216 کيلومتر در حاشيه رودخانه خروشان ارس از جمله ضرورت هاي برجاي مانده حوزه راه سازي کشور بوده که به دليل اهميت راهبردي آن در تامين امنيت غيرقابل اغماض است.

به گزارش ايرنا، جاده مرزي جلفا - خداآفرين به دليل همسايگي با جمهوري آذربايجان، ارمنستان و جمهوري خودمختار نخجوان و نيز دسترسي به بازار 300 ميليون نفري کشورهاي همسود از بعد اقتصادي نيز حايز اهميت فراوان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در تبيين اهميت اجراي طرح اصلاح و تعريض اين جاده مرزي مشرف بر رودخانه ارس، ذکر اين نکته خالي از لطف نيست که تا قبل از فروپاشي شوروي سابق به دليل فضاي امنيتي حاکم بر منطقه و زورگويي بلوک شرق، اجراي هرگونه طرح راه سازي با موانع بسياري مواجه و حتي غيرممکن بود.
آن زمان رعب و وحشت ناشي از حضور مرزبانان کمونيست روس در حاشيه ارس به اندازه اي بود که حتي مردم عادي از نزديک شدن به نزديکي رودخانه و نگاه به آن سوي مرز مي ترسيدند.
کارشناسان و ناظران محلي مي گويند حال که جمهوري کمونيستي شوروي فروپاشيده و شرايط امني بر منطقه حاکم شده است، بايد از فرصت تعامل خوب کشورمان با جمهوري هاي آذربايجان و ارمنستان براي اصلاح و تعريض جاده مرزي حاشيه ارس نهايت بهره را برد.
اهميت موضوع به ويژه زماني مشخص مي شود که بدانيم پايانه هاي مرزي جلفا و نوردوز به عنوان مبادي پرتردد کشور از نظر مسافر و بار نيز در اين مسير واقع شده است.
يک راننده ترانزيت با اشاره به حضور پرشمار و شبانه روزي کاميون هاي بارکش در جاده مرزي جلفا - خداآفرين مي گويد که باريک و پرپيچ و خم بودن اين محور ارتباطي، خطرات زيادي براي رانندگان دارد.
حسين عليپور ممقاني اضافه مي کند: من در طول اين سال ها شاهد وقوع تصادفات رانندگي مرگبار زيادي در اين محور ارتباطي به دليل وجود پيچ هاي خطرناک و باريکي جاده بوده ام.
کربلايي عبدالعلي قاسم زاده از ساکنان روستاي «اوشتبين» در حاشيه ارس نيز معتقد است که هر چند جاده مرزي فعلي جلفا به خداآفرين در مقايسه با دو دهه قبل بسيار مناسب است، اما باز هم تردد در اين محور ارتباطي خطرهاي زيادي همچون احتمال سقوط به رودخانه يا ريزش کوه در مواقع باراني دارد.
قاسم زاده که به گفته خود عمري را براي انجام کارهاي اداري و خريد مايحتاج ضروري در جاده مرزي ارس به مقصد جلفا تردد کرده است، مي گويد: حال که امنيت کامل بر منطقه حاکم است، بايد اقدامات لازم براي تعريض و اصلاح جاده توسط نهادهاي مسوول انجام شود.
فرماندار خداآفرين نيز به ايرنا مي گويد: جاده مرزي جلفا - خداآفرين داراي مشخصات جاده فرعي بوده و به اين شکل تعريف شده است در حالي که به صورت جاده اصلي و ترانزيتي از آن استفاده مي شود.
احمدعلي اسدپور با بيان اينکه اين جاده از استاندارد لازم برخوردار نيست، اضافه مي کند: هم اکنون اين جاده براي تردد بين استاني نيز قابل قبول نيست، چه برسد به اينکه به عنوان جاده ترانزيتي استفاده شود.
وي يادآوري مي کند: اين جاده شاهراه ارتباطي شهرهاي مرزي و روستاهاي اين منطقه بوده، ولي وضعيت آن برازنده مردم منطقه و رانندگان بين مرزي نيست.
فرماندار خداآفرين با اشاره به اينکه تعريض و اصلاح اين جاده از سمت جلفا آغاز شده ولي اعتبار اين طرح ناچيز است، اظهار مي کند: در اين طرح چند پيچ خطرناک حذف و چند پل احداث شده و ادامه آن نيازمند اعتبار کافي است.
اسدپور ادامه مي دهد: هم اکنون 38 کيلومتر از اين مسير که در خطر رفتن زير آب در زمان آبگيري سد `قيزقلعه سي` مي باشد، به صورت استاندارد احداث شده است و حدود 2 کيلومتر نيز تا پايان امسال و پيش از آبگيري اين سد احداث مي شود.
وي مي گويد: روکش آسفالت 50 کيلومتر از 142 کيلومتر جاده ترانزيتي حوزه استحفاظي اين شهرستان با صرف 100 ميليارد ريال نيز انجام شده و ادامه اين طرح نيازمند تخصيص اعتبار است.
فرماندار خداآفرين با بيان اينکه تردد همزمان 2 خودرو از اين جاده با مشکل همراه است، يادآوري مي کند: براي رفع مشکل جاده ترانزيتي جلفا - خداآفرين در کوتاه مدت بايد روکش آسفالت اجرا و در دراز مدت بايد استاندارد سازي و به عنوان جاده اصلي و ترانزيتي تعريف شود.
اسدپور، تعريض و تسطيح، حذف پيچ هاي خطرناک و احداث چندين تونل براي جلوگيري از ريزش کوه را از نيازهاي اين جاده اعلام مي کند.
فرماندار جلفا نيز نيز در گفت و گو با ايرنا با بيان اينکه جاده ترانزيتي 132 کيلومتري جلفا - خداآفرين در حوزه استحفاظي اين شهرستان با مشکل باريکي و کم عرضي جاده مواجه است، مي گويد: براي رفع اين مشکل بايد جاده تعريض، تسطيح و شانه سازي شود.
صادق احمدي مي افزايد: گردنه ` ننم واي` نيز از گردنه هاي خطرناک در اين مسير بوده و در زمان تصدي ترکان به عنوان وزير راه و شهرسازي کلنگ احداث تونل آن با اعتبار 120 ميليارد ريال در اين محل به زمين زده شد ولي تاکنون هيچ اقدامي در اين زمينه انجام نشده است.
وي يادآوري مي کند: با توجه به اينکه بخشي از جاده در نزديکي رودخانه ارس کم عرض است بايد در اين مسير گاردريل نصب شود.
فرماندار جلفا اظهار مي کند: به علت وجود پيچ هاي خطرناک در اين مسير نياز به تعريض و شانه سازي جاده و تامين اعتبار کافي از سوي راهداري و حمل و نقل جاده اي استان است.
احمدي با بيان اينکه از سه راهي `مارازا` به سمت خداآفرين نيز نياز به شانه سازي و خط کشي وجود دارد، ادامه مي دهد: در اين مسير حدود 2 کيلومتر واريانت با 20 ميليارد ريال اجرا شده است که در هفته دولت به بهره برداري مي رسد.
وي مي گويد: از ديگر مشکلات اين جاده عبور خودروهاي قديمي حامل سوخت جمهوري آذربايجان است که در اثر نشت گازوئيل سطح جاده صاف شده و منجر به بروز تصادف هاي رانندگي در اين جاده مي شود.
فرماندار جلفا اظهار مي کند: احداث سه تونل سه دهنه سيه رود در اين مسير طراحي و يکي از آن ها با صرف 120 ميليارد ريال احداث شده و زير بار ترافيک رفته و 2 تونل ديگر نيز با حدود 70 درصد پيشرفت فيريکي در حال احداث است که در صورت تامين اعتبار مورد نياز تکميل مي شود.
احمدي مي افزايد: در زمان بارش نزولات جوي با خطر ريزش کوه در مسير اين جاده مواجه هستيم که حوادثي نيز در اثر اين اتفاق در آن روي داده است و براي انجام اقدام هاي لازم جهت جلوگيري از اين اتفاق بايد با مقام هاي جمهوري آذربايجان هماهنگي شود.
مدير ساخت و توسعه راه هاي آذربايجان شرقي نيز به ايرنا مي گويد: محور جلفا -خداآفرين در حوزه استحفاظي اين استان به طول 216 کيلومتر به صورت راه فرعي درجه 3 تعريف شده است.
حامد رستمي فر مي افزايد: اين محور به دليل ترانزيت به کشورهاي جمهوري آذربايجان و ارمنستان، حمل و نقل کالا و مسافر و وجود نقاط گردشگري فراوان و تردد مسافران به اين مناطق و کشورهاي همسايه از لحاظ ايمني و امنيتي از اهميت بالايي برخوردار است.
وي اظهار مي کند: از اين مسير چهار کيلومتر براي احداث راه اصلي و بهسازي راه فرعي موجود از سمت جلفا در سال 94 با صرف 25 ميليارد ريال به پيمانکار واگذار شده و در زمان حاضر 90 درصد پيشرفت فيزيکي دارد.
مدير ساخت و توسعه راه هاي آذربايجان شرقي يادآوري مي کند: در اين مسير سه دستگاه تونل جمعا به طول 420 متر با اعتبار 27 ميليارد ريال در سال 88 شروع شد و هم اکنون با 70 درصد پيشرفت فيزيکي در حال اجرا است.
رستمي فر با بيان اينکه اين طرح در سال هاي گذشته به علت نبود اعتبار با 30 درصد پيشرفت فيزيکي نيمه تمام باقي مانده بود، ادامه مي دهد: براي تکميل تونل ها و احداث و بهسازي حدفاصل کيلومتر 19 تا 23 اين جاده از سمت جلفا نياز به تامين بيش از 60 ميليارد ريال اعتبار است.
وي مي گويد: براي احداث کل محور در محدوده حوزه استحفاظي به طول 216 کيلومتر پنج هزار و 400 ميليارد ريال اعتبار مورد نياز است.
مدير ساخت و توسعه راه هاي آذربايجان شرقي يادآوري مي کند: تاکنون 60 ميليارد ريال براي احداث تونل ها و 90 ميليارد ريال نيز براي بهسازي و اصلاح قوس هاي نوار مرزي هزينه شده است.
رستمي فر تاکيد مي کند: تکميل و بهره برداري از تونل ها و اصلاح قوس هاي نوار مرزي حدفاصل کيلومتر 19 تا 23 و تکميل راه احداثي قسمت نيمه تمام 2 کيلومتر حدفاصل کيلومتر 23 تا 30 از برنامه هاي آتي اين اداره کل است.
سرپرست گمرک جلفا نيز به ايرنا مي گويد: مرز ارمنستان به عنوان مرز ترانزيتي و عبور و مرور کالا و مسافر در مقايسه با ساير مرزهاي گمرکي استان از اهميت بالايي برخوردار بوده و وجود مشکل در جاده منتهي به اين مرز نيز براي تردد خودروها و مسافران مشکل ايجاد کرده است.
حسن لويي با بيان اينکه اولين ابزار براي اعمال حاکميت و کنترل مرزهاي گمرکي وجود امکانات کنترلي است، مي افزايد: جاده مناسب و امکانات لازم در رونق ترانزيت کالا و مسافر از اهميت ويژه اي برخوردار است و توسعه منطقه را تسهيل مي کند.
وي يادآوري مي کند: در تير ماه امسال 2 هزار تن ترانزيت خارجي ورودي، 6 هزار تن ترانزيت خارجي خروجي و 300 تن ترانزيت داخلي در بخش کالا در گمرک جلفا انجام شده است.
حسن لويي ادامه مي دهد: در بخش مسافر نيز در اين مدت پنج هزار و 500 مسافر ايراني، هشت هزار مسافر خارجي خروجي و حدود پنج هزار مسافر ايراني و هشت هزار مسافر خارجي ورودي در اين گمرک ثبت شده است.
گزارش از: پرويز بابائي
8023/518
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۴۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روکش آسفالت 36 کیلومتر از محور بیرجند – نهبندان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  رییس اداره نگهداری راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان از اجرای روکش آسفالت 36 کیلومتر از محور بیرجند _ نهبندان خبرداد و گفت: با هدف بهبود وضعیت تردد و ارتقای ایمنی عبور و مرور، عملیات روکش آسفالت محور شریانی وکریدوری بیرجند - زاهدان در حوزه شهرستان‌های بیرجند، سربیشه و نهبندان آغاز شد.


 سید محمد فرخی با بیان اینکه محور بیرجند – زاهدان یکی از مهمترین محور‌های مواصلاتی استان است، افزود:  پروژه‌های متعدد جهت بهبود عملکرد محور تعریف شده  که ابتدا لکه گیری و درزگیری انجام و سپس مسیر لایه نهایی اجرا می‌ شود.


رییس اداره نگهداری راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان گفت:  با اجرای این عملیات، شاهد تردد ایمن و افزایش عمر مفید جاده خواهیم بود.

دیگر خبرها

  • آغاز بهسازی آسفالت آزادراه تبریز – زنجان
  • روکش آسفالت ۳۶ کیلومتر از محور بیرجند – نهبندان
  • روکش آسفالت 36 کیلومتر از محور بیرجند – نهبندان
  • آسفالت ۶۰ کیلومتر از محور روستای جوزستان به معدن
  • از رایگان‌سواری چه می‌دانید؟ | با هیچهایک رایگان سفر کنید!
  • جهش چشمگیر ۲۵۳ درصدی تناژ ترانزیت ورودی به پایانه مرزی پرویزخان
  • ۳۰ کیلومتراز محور ترانزیتی خوی به رازی آماده بهره برداری شد
  • دو بانده شدن ۲ جاده دو طرفه در شهرستان نجف آباد
  • بازگشایی راه ارتباطی مازندران به قزوین
  • روشنایی ۱۵ کیلومتر از راه‌های استان بوشهر اجرا شد