Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخبار دانشگاهی را از«کانالاخبار دانشگاهیSNN.ir»دنبال کنید

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بدون شک تحمل گرمای بالای ۵۰ درجه بدون آب و برق در شهرهای استان خوزستان بسیار سخت تر از حد تفکر خیلی ها است که این امر انتقادات و گله های فراوان مردم این خطه را برانگیخته و خواهان رسیدگی به این مشکلات درآغازفصل گرمای تابستانی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز چند وقتی از ورود گرمای بی‌سابقه هوا و مشکلات ناشی از آن از جمله قطع مکرر برق و آب در استان سیستان و بلوچستان نمی‌گذرد که این بار شاهد مشکل‌آفرینی گرمای شدید هوا در استان خوزستان هستیم؛ گرمایی که زودتر از انتظار هرساله و در فصل بهار نفس این استان و برخی دیگر از استان‌های جنوبی و مرکزی از جمله سیستان و بلوچستان، بوشهر، کرمان، یزد و... را گرفت و شهروندانشان را به دردسر انداخت.

گفته می‌شود دمای هوا در خوزستان این روزها از مرز 50 درجه هم گذشته و با وجود شرجی هوا به مرز بی‌تحملی رسیده است. البته دمای 40 تا 50 درجه حدود یک‌ماهی است که زندگی را برای شهروندان خوزستانی سخت و نفس گیر کرده و امانشان را در این ماه روزه بریده است، اما آنچه طی این چند روز گذشته در این خطه شاهدش بودیم این‌که ظاهرا این روزها گرمای طاقت‌فرسا و افزایش بیش از اندازه مصرف برق، برای کابل‌ها و ترانس‌های برق هم گران آمده و از حد توانشان خارج شده است.

طرفی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز معتقد است گرمای شدید و سوزان این روزهای خوزستان و مخصوصا شهر اهواز، باعث شد که دوباره آوازه اهواز، جهانی شود. وفادارترین مردم که این روزها گرمای بالای ۶۰ درجه را تحمل می کنند سابقاً هم با انتخاب آلوده ترین شهر جهان، جهانی شده بودند. به این مشکلات گرد و غبار غیر قابل تحمل و قطعی مداوم آب و برق هم در شهرهای استان و کلان شهر اهواز را اضافه کنید با اوضاعی که پیش می رود شاید تا سال های دیگر شهرستان اهواز به متروکه ای خالی از انسان تبدیل شود و یا مکانی دیدنی شود برای کویرنوردان، که بیایند و از صحرایکارون استفاده کنند و آفتاب بگیرند.

وی می گویدمردم، که نقطه قوت شهرستان اهواز هستند وفاترین مردم هستند. مردمی که امسال و سال های پیش در گرمای بالای ۵۰ درجه اهواز، مردم مظلوم فلسطین را فراموش نکردند ‌و به ندای رهبرشان لبیک گفتند و حماسه آفریدند. این مردم همان مردمی هستند که در گرد و غباری چندین برابر حالت استاندارد و در حالی که نفسشان بر نمی آمد در ۲۲ بهمن کاری کردند کارستان و به همگان نشان دادند باوجوداینکه هوا نداشتند ولی هوای انقلاب را داشتند؛اما دیگر وضعیتی بالاتر از قرمز وجود ندارد وگرنه الان آن وضعیت، وضعیت اهواز بود در شدید ترین گرمای جهان ساعتی و نوبتی اهواز قطعی برق دارد، در این وضعیت که آب کارون را برای مصارف غیر از آشامیدنی به تاراج می برند، آب خوزستانی ها را می خواهند جیره بندی کنند! هنوز گزارش قابل دفاعی از آنچه را که برای جلوگیری از ریزگرد ها انجام شده،به دست مردم نرسیده است و مردم استان هر لحظه خود را برای مواجهه با این پدیده آماده می کنند.

این فعال دانشجویی ادامه می دهدمردم استان از اشخاصی که در جایگاه مسئول نشسته اند انتظار پیگیری و بر طرف کردن مشکلات را دارند؛ اما جنبش دانشجویی باید به رسالت اصلی خود یعنی مطالبه گری از مسئولین تا رسیدگی به موضوع و برطرف شدن مشکلات استان ادامه دهد و درگیر شدن جنبش دانشجویی با مسائلی از جنس سیاست زدگی و تبدیل شدن تشکل ها به تشکل های دولتی سمی مهلک برای جریانات دانشجویی خواهد بود.

آل عمران، مسئول مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشارهبه طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری در استان خوزستان، می گویداین طرح حدود 20 سال پیش به دستور مقام معظم رهبری کلید خورد، اما پیشرفت آن لاک‌پشتی بود و مسئولان توجه چندانی به اجرایی شدن این طرح نمی کنند.

وی با اشاره به بحران های متعدد در خصوص وضعیت این استان ادامه داد:بعد از تمام شدن جو رسانه ای که نسبت به این مسئله به وجود امده بود، ما عملا شاهد نبودیم کهدرخت کاری به صورت کامل انجام بگیرد؛وقتی جو رسانه ایکه به نفع خوزستان است، می خوابد مسئولان فکر می کنند که دیگر نباید کاری انجام بدهند؛ به طور مثال یکسری کارها در خود شهر اهواز می‌شد انجام داد؛ مناطقنسبتا مرفهی در اهواز داریم کهبه علت درخت کاری هایی که صورت گرفته و کمربند سبزی که در انجا دارد،هوا نسبتا مطلوب تر نسبت به مکان های دیگر است.

این فعال دانشجویی می گوید متاسفانهمسئولان درک درستیاز وضعیت بحرانی در استان ندارند یعنی اینکه وقتی مواجه می شیم با گرد و خاک پس این یک وضعیت بحرانی است؛ اما اقداماتی که مسئولان در برابر این بحران ها انجام می دهند، اقدامات خیلی خاصی نیست؛ ما انتظار داریم زمانی که گرد و خاک می شودیکسری اقدامات فوری مثل توزیع ماسک و شیر انجام شود؛ اما متاسفانه هیچ اقدامی صورت نمی گیرد؛ باتوجه به اینکهگرمای هوا هم در حال تبدیل شدنبه ثبت رکورد جهانی است، باز هم مسئولان درک درست از وضعیت بحرانی ندارند؛قبلا که در تابستان هوا انقدر گرم نبودبا قطعی برق مواجه بودیم و هنوز هم با توجه به اینکه در یک وضعیت کاملا بحرانی هستیم باز هم شاهد قطعی برق هستیم؛ به طور مثال از دو روز پیش دمای هوا که به53 درجه رسیده بود بازهم شاهدقطعی برق آن هم در اوجگرما یعنیاز ساعت 12 تا 16 بودیم.

آل عمران معتقد استوضعیت آب شرب استان یکی دیگر از مشکلات این استان است که باتوجه به مسائل زیست محیطی که در استان وجود دارد،آب شرب استان مناسب نیست و باز مسئولان فکر می کنند یک موضع معمولی است.

وی می گوید با این که مسئولان درک درستی ندارند به نظرم این مردم هستند باید هزیه های درک درست نداشتن مسئولان را پرداخت کنند.

محمدی دانشجوی دانشگاه آزاد اهواز با بیان اینکه عده ای می گویند شهروندان اهوازی به این شرایط جوی عادت کرده اند، گفت:چه کسی می‌گوید مردم به این وضع عادت کرده‌اند؟ درست است که هرساله این گرما وجود دارد اما مردم امورات خود را به سختی می‌گذارند.

وی می گوید خواسته‌های مردم خوزستان به حق است؛ اما متاسفانه مسئولان به این موضوع توجهی نمی‌کنند و با رسیدن فصل تابستان گویی در برابر پدیده غیر منتظره‌ای مواجه شدند و باید مردم 3 ماه با این گرما اوقات خود را سپری کنند.

بصیری یکی دیگر از دانشجویان اهوازیبا بیان اینکه مسئولان با گفتن «مردم خوزستان به گرما عادت کرده‌اند»، می‌خواهند بر کم‌کاری خود سرپوش بگذارند، گفت:دمای هوای خوزستان هرسال افزایش پیدا می‌کند، چه خوب است که مسئولان یک بار هم از اقدامات خود برای ما بگویند.

وی در پاسخ به این پرسش که آزادسازی تردد خودروهای منطقه آزاد اروند در همه شهرهای خوزستان یکی از خدمات ارائه شده به مردم خوزستان است، عنوان کرد: همه می‌دانند که فقط خانواده‌های با وضع مالی متوسط رو به بالا می‌توانند سوار این خودروها شوند، سوال بنده این است که چرا استاندار خوزستان همانگونه که در موضوع خودروهای پلاک اروند پافشاری کردند در موضوع بحران ریزگردها و حل مشکلات مترو پا فشاری نمی‌کنند!

مهدی چاییده، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اهواز،پیرامون بحران های اخیر در استان خوزستان به ویژه شهر اهواز می گوید۲۳ بهمن ۹۵ خاطرات روزهای جنگ تحمیلی سال ۵۹ را برای مردم خوزستان یادآوری کرد؛ باوجود اینکه ۳۷ سال از جنگ تحمیلی می گذرد، هنوز شاهد آن هستیم که مردم استان خوزستان در حال تحمل سختی های زیادی هستند و ظاهرا قرار نیست اوضاع مردم این استان آنطور که شایسته است بهبود پیدا کند.

وی معتقد است مردم این استان هوایی را تنفس می کنند که گرد و غبار این هوا کابل ها و نیروگاه های برق را از کار انداخت، دیگر مشکلات ریوی و تنفسی در این استان یک امر طبیعی بشمار می آید.

این فعال دانشجویی می گویداز سوی دولت مردان شاهد بی اهمیت های فراوانی به این استان هستیم از وزیر نیرویی که از طرح انتقال آب که برخلاف نص صریح قانون است و با مخالفت عمده مردم استان همراه بود و باعث افزایش گرد و غبار، بیکاری، کاهش محصولات کشاورزی می‌شود، حمایت می‌کند تا خانم ابتکاری که معتقد هست زمانی مشکلات ریزگردهای این استان را می‌تواند رفع کند که داعش نابود شده باشد.

خدری، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران نیز می گوید سال های سال است که استان خوزستان با این شرایط آب و هوایی دست و پنچه نرم می کند و این روند متاسفانه برای مردم این استان به عادت تبدیل شده است.

وی می افزایدهرچند قطعی برق و آب نسبت به سال های گذشته در این استان بهتر شده است؛ اما با این وجود هنوز هم شاهد قطعی برق و آب در این گرمای طاقت فرسا هستیم.

این فعال دانشجویی معتقد است اگرکم کاری هایی که در بحث فضای سبز یا کمربندهایی خارج از شهر جبران شود، می تواند در بهبود شرایط آب و هوایی نیز تاثیرگذار باشد.

گرچه خیلی از مسئولان شهری و استانی کمبودهای خوزستان در مسائل مختلف را عنوان می‌کنند اما تاکنون اقدام عملی برای ساماندهی بازارها و یا حل مشکلات حمل و نقل عمومی برای کاهش معضلات اجتماعی در فصل تابستان مشاهده نشده است.

برخی معتقدند که هر وقت دمای هوا به بیش از 50 درجه برسد باید شهر را تعطیل کنند اما شکی نیست که این طرح در حد مُسکنی برای یک خواب زمستانی دیگر در تابستان گرم خوزستان است.

همانطور که شهروندان معتقدند در خوزستان کسی به گرمای هوا عادت نکرده بلکه شرایط زندگی‌اش را براساس نیاز روز خود تغییر داده که باید مسئولان خوزستان برای تغییر شرایط زندگی امکانات شهری را افزایش دهند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۷۵۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۱ درصدی صادرات در خوزستان

ناظر گمرکات خوزستان، گفت: میزان صادرات در یک ماهه امسال یک میلیون و ۶۶۶ هزار تن به ارزش ۵۲۳ میلیون دلار بود که به لحاظ وزنی ۲۴ درصد و ارزشی ۳۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، بهروز قره‌بیگی، اظهار داشت: میزان درآمد گمرکات خوزستان در یک ماهه امسال 19 هزار و 879 میلیارد ریال بوده که نسبت به سال قبل از آن 30 درصد کاهش داشته است.

وی افزود: میزان صادرات به کشور عراق به عنوان یکی از اهداف راهبردی تجاری استان در مدت یاد شده به میزان 674 هزار تن به ارزش 198 میلیون و 788 هزار دلار بوده که از نظر وزنی 75 درصد و ارزشی 311 درصد رشد داشته است.

قره‌بیگی اظهار کرد: میزان واردات از گمرکات استان نیز در همین مدت یک میلیون و 326 هزار تن به ارزش 628 میلیون دلار بوده که از نظر وزنی 87 درصد و ارزشی 55 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

مدیرکل گمرک اهواز افزود: تعداد مسافران ورودی از مرزهای شلمچه، چذابه و فرودگاه اهواز و مرز دریایی خرمشهر در یک ماهه امسال 118 هزار نفر و تعداد خروجی 177 هزار نفر ثبت شده است.

به گزارش تسنیم، خوزستان به واسطه داشتن هفت بندر تجاری و 2 مرز خاکی سومین استان در امر صادرات و دومین در واردات کشور است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم تلاش جدی مسئولان برای جهش تولید و اشتغالزایی با مشارکت مردم
  • تلاش مسئولان برای جهش تولید و اشتغالزایی با مشارکت مردم
  • روند اجرایی پروژه‌های عمرانی استان خوزستان باید تسریع شود
  • رشد ۳۱ درصدی صادرات در خوزستان
  • ثبت ۷۲ میلیمتر بارندگی در «حسینیه» اندیمشک
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • تساوی بی‌حاصل استقلال خوزستان و ملوان در اهواز
  • اجرای عملیات عمرانی پارک ۲۲ هکتاری مشاهیر در اصفهان
  • ۱۰۵۰ کارگاه امسال مشمول طرح طبقه بندی مشاغل می‌شوند
  • تشییع پیکر مطهر جانباز شهید سیلاوی در اهواز+فیلم